Mijn kleinzoon van 10 jaar maakte deze impressie van de rijdende tuk tuk

De mens was nog maar net op aarde gekwakt en God besloot Radio Inconsequentas te scheppen. En zoals ieder beschaafd mens weet heeft elke zichzelf respecterende radio radio-dj’s nodig. God, die ditmaal niet al te autoritair wilde overkomen, verspreidde hier en daar in het paradijs posters met vacatures voor radio-dj’s. Adam zag de vacature hangen en was direct enthousiast. Alles was goed om maar even weg te zijn van die vreselijke trut van een Eva. Ze zag er leuk uit, maar ze hield nooit op met zaniken. Zo had ze op de eerste rustdag ook al helemaal verpest omdat mevrouw perse wilde weten, waarom ze eigenlijk een navel had. De hele dag niks anders, alleen maar getetter over die navel. Navel hier, navel daar. Navel zus, navel zo. Navel dit, navel dat. Adams eerste dag als dj viel hem tegen. Er was nog geen muziek. Noch hij noch Eva waren daar aan toegekomen. En een interview, daar had hij ook geen zin in. Want dat betekende alleen maar nog meer geouwehoer over madame d’r navel.

Adam hield het een week vol. Daarna was het uit met de geit. Basta. Geen muziek, geen interviews, geen files, geen nieuws. Er was helemaal niks om radio mee te maken. Zijn enige wapenfeit was het item ‘Gaan met die banaan’, waarin hij live op de radio een banaan at. Maar het begon al snel Adam en zijn luisteraars, die hij niet had, te vervelen. Adam verliet de studio om daar nooit meer terug te keren. Twee weken later ontdekte Eva de studio. Maar na een dikke week, elke minuut praten over navel, hield zelfs Eva de radio voor gezien.
En zo kwam het dat Radio Inconsequentas eeuwenlang in de vergetelheid verdween.

Het was de brute farao Poumat Ped Karahanga Cools die de radiostudio uit het zand liet graven. Al snel riep hij zijn hogepriester Tantoenaleb Huntat Jagers erbij en Radio Inconsequentas was herboren. Na vele jaren trouw radio maken, liet farao Poumat Ped Karahanga Cools zichzelf en zijn hogepriester Tantoenaleb Huntat Jagers in hun piramides te ruste leggen. Hun kinderen, farao Miabtebtije Cools en zijn hogepriesteres Hidpoemarre Jagers, namen toen het stokje over. De Radio Inconsequentas traditie werd zo voortgezet. En tot op de dag van vandaag maken de afstammelingen van farao Poumat Ped Karahanga Cools en de hogepriester Tantoenaleb Huntat Jagers radio. Radio Inconsequentas.

Dick Cools en Ron Jagers als founding fathers.

Verder mag Radio Inconsequentas zich verheugen in een keur aan mensen die hun medewerking verlenen. Zoals Frans van Hal en Peter Bruys.

Radio Inconsequentas beschikt over een mobiele studio waarin zes Chinezen kunnen plaatsnemen. Aldus de specificaties van de fabrikant. Via het speakerssysteem zendt Radio Inconsequentas uit op 235 lm. Echte liefhebbers luisteren naar de podcasts op radio-inconsequentas.nl of op facebook.com/inconsequentas/